Användarnamn/e-post Lösenord  
Logga in
Bli medlem   Registrera arbetsgivare   Glömt lösenord?    
Hem Bli medlem Sök Se alla jobb Lägg in annons Arbetsgivare Galleri Blogg Om oss Kontakta oss      
 
Blogg

Filminspelning Reklam


Allmänt, 2015-02-25 15:36

Inspelningsdagen började tidigt i morse med att jag åkte vilse i dom värmlänska skogarna. Snällt nog kunde en ifrån produktionenn hämta mej.

Kommer att visas på TV4 Värmland i Lets Dance reklamen med start den 13 mars...

Fick spela bonde,hoppa ur och in i en traktor och buggade vilt med min trevliga motspelare  (aldrig buggat förut.Men kan i alla fall konstatera att jag behöver jobba upp flåset lite ;)

På söndag ska jag spela en av huvudkaraktärerna i en kortfilm. Så det blir till att plugga repliker hela helgen..

 

 Visa kommentarer (0)Polarn&Pyret Fotografering 11 Februari 2015


Allmänt, 2015-02-21 19:06

Både jag och lillasyster fick ett mail från min agentur om att de ville casta oss för Polarn&Pyret.
Fick fota oss tillsammans och det var väldigt roligt.
Jag fick spela lite cool och lillasyster fick se söt ut och snurra i en fin sommarklänning.

Sen blev vi båda utvalda som favoriterna vilket var toppenkul!!!
Tänk att få medverka bägge två på samma fotografering =)

Vi fick boka om vår utlandsresa till Spanien några dagar pga jobbet men det gjorde ingenting.

Fotograferingen var väldigt rolig och fotografen helt underbar tyckte både vi och mamma.
Karolina Henke hette hon, verkligen inlevelse, glädje och energi.
Hela teamet var kalas.Visa kommentarer (1)Casting


Allmänt, 2015-02-20 11:10

I går var jag på casting för en reklamfilm. Och i morse fick jag bekräftelse på att jag ska vara en karaktär i en scen som vi ska spela in på en bondgård nu på onsdag. Alltid roligt att träffa trevligt folk,och väl bemött blir man oxå :)

(men så underbetalt som det är så vore skam annars)

 

På kvällen damp det ner änne ett manus i min mail (har aldrig haft MASSOR av repliker förut, men nu ska jag läsa på två manus som vi ska spela in under våren (novellfilmer)

Har svårt att hålla fokus när  jag ska läsa manus i min ensamhet och närminnet är ju inte det bästa. Hur går det för er andra att komma ihåg mängder av repliker?

Har ni ngt studieknep elle råd att komma med?Visa kommentarer (0)Alltid Stockholm


Allmänt, 2015-02-15 07:44

Har just varit inne och tittat efter statistuppdrag, för första gången på länge. Har även lagt upp två nya profilbilder då jag tänker att det är bra att byta ibland. Ska nog be någon ta lite fler nya bilder. Om det nu spelar någon roll... Känns som att ALLA bra uppdrag finns i Stockholm med omnejd!? Åtminstone de med lite bättre betalt. Men ska jag ta mig från Göteborg till Stockholm förlorar jag pengar såvida det inte rör sig om flera tusen i arvode. Hur känner ni andra därute? Åker ni långväga för att överhuvudtaget få statistjobb eller struntar ni i att söka?

Ett endaste statistjobb har jag gjort i Göteborg sen jag blev medlem. Jag ser att många besökt min profil och undrar vad det är som gör att det stannar vid det. Har jag fel utseende för varenda uppdrag!? Kan inte vara möjligt. Jag är dessutom flexibel med hårfärg, frisyr, glasögon mm så det borde gå att "använda mig" oftare. Inte vet jag. Vore tacksam för lite feed back på hur man blir mer attraktiv. :O När jag gjorde mitt uppdrag i höstas i Blå ögon kände jag att det är en liten skara statister som oftast anlitas. Tråkigt in det nu verkligen är så. Jag är inte med för pengarnas skull, det kan man nog inte vara (?!) men för att göra sånt jag inte brukar göra. För att det är kul och lite spännande.

Får jag inget uppdrag inom kort kommer jag nog att dra tillbaka mitt medlemsskap. Vad betalar man för om man aldrig blir uppringd? Vad säger ni andra därute? Hur länge har ni varit medlemmar och är det värt pengarna?

// Petra.

 

 Visa kommentarer (5)Det börjar hända grejer...


Allmänt, 2015-02-09 15:17

I dag var ett produktionsbolag inne och tittade på min profil för första gången. Det är ett stort steg mot vart jag stod för några veckor sedan, och det känns som om drömmar kanske inte kommer vara drömmar för evigt. Nu satsar vi på att väcka ännu mer uppmärksamhet!

 Visa kommentarer (1)Fika eller biobiljetter


Allmänt, 2015-02-04 19:52

Är 350 kronor för lite för en dags statistuppdrag? Det tycker nog många. Ändå är ersättningen till statister i Sverige generellt sett högre än ersättningen i Danmark. Där är det vanligt att man inte får någon ersättning alls eller biobiljetter eller fika.

Själv fick jag 350 kronor per dag för statistuppdrag i en svensk-dansk tv-produktion. Det var 8 timmar per inspelning och riktigt tuffa förutsättningar i den ena. Men jag visste ju vad jag fick när jag sa ja så jag har inte klagat. Det enda man kan fundera över är att även de statister som gick omkring i bakgrunden vid "mina" inspelningar fick lika mycket i ersättning som jag, som har en central funktion i produktionen.

Jag lät för övrigt ersättningen gå oavkortad till Läkare utan gränser Jag kan kosta på mig det eftersom jag är pensionär och inte beroende av 700 kronor minus skatt. Andra behöver säkert arvodet bättre.Visa kommentarer (1)Bekräftelse av statistjobb


Allmänt, 2015-01-31 11:48

När man söker ett statistjobb så får man kryssa i en ruta där det står att man ska få en bekräftelse att man sökt jobbet,

Det man då får i e-posten tillbaks är "sitt CV"/Hm!

Det är ju själva jobbet,betalningen orten och datumet man vill ha bekräftelse på.

Söker man 7 jobb på en vecka så är det svårt att hålla reda på vilket jobb dom menar när dom sen ringer uppVisa kommentarer (3)Det där med betalning


Allmänt, 2015-01-31 10:34

Varför vet statist och provfilmningsansvariga så lite? Varför får man så dålig info som man i princip måste dra ur dem?

Fråga: 999:- avancerad statist med replik (vet det bör heta skådespelare då men) men 350:-  hel och halvdag. Heldag 350? Förmodligen faktura. Är det ens lagligt?

Jobbet låter ju kul mm men det är ju förnedrande att jobba en hel dag för 350kr eller?

Hur resonerar ni? Berätta om erfarenheter mm. Jag har gjort ett statistjobb (aldrig mer sa jag då) tills nu...bara gjort skådespel och fotojobb med rimliga löner.

Svar önskas!Visa kommentarer (5)Skräckinjagande


Allmänt, 2015-01-20 10:39

En av skådespelarna vid gårdagens inspelning fick besök av sin lilla dotter. När dottern såg mig, som nysminkad satt och läste en bok, drog hon sin jacka över huvudet. Kanske inte så konstigt.Visa kommentarer (0)Är man skådespelare nu


Allmänt, 2015-01-19 18:45

Du är bra på att spela lik, sa regissören efter andra inspelningen med mig som lik. Den första ägde rum i början av december i +3 grader. Jag satt naken, så när som på ett par badshorts, i en solstol, utomhus. Nu var det inomhus och därför mindre risk att börja skaka av köld (inte bra när man är död). Men det var ändå jobbigt eftersom skådespelarna var närgångna i sin granskning av liket.

På tal om skådespelare: Kan man kalla sig skådespelare när man har spelat lik. Man har ju, av förklarliga skäl, inga repliker och rör sig inte men man agerar ju - död. Det är också en konst, så jag skriver nog skådespelare på mitt CV.Visa kommentarer (0)Sida
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 0 av 190
Totalt antal inlägg: 1890

BlogginfoDu får inte hänvisa till din egna blogg! Bloggen ska handla om film, tv, teater, event, inspelningar, casting, publikjobb etc.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Julekongen - Full Rustning André
"Summer" - Jonas Alaska Oda Borge
Filminspelning Reklam Saba Ciara
Ella
Polarn&Pyret Fotografering 11 Februari 2015 Hektor
Casting Saba Ciara
annika
Min film cv og bilder Anita
Robin
Anders


Mest lästa senaste veckan

Julekongen - Full Rustning André
Filminspelning Reklam Saba Ciara
"Summer" - Jonas Alaska Oda Borge


Mest lästa senaste månaden

Fika eller biobiljetter Anders
Det börjar hända grejer... Emma-Karin
Alltid Stockholm Petra
Min film cv og bilder Anita
Casting Saba Ciara
Saba Ciara
Ann-Kristin
Anita
Robin
Polarn&Pyret Fotografering 11 Februari 2015 Hektor


 


Villkor   Policy   Sitemap   © 2004 Statist.se Box 6011 113 24 Stockholm 08-54500730 | Den här sidan använder cookies | Prenumerera på nya jobb via
Bokmärk, dela med dig av- eller mala sidan